Klik hier voor 60% korting: https://www.siteground.com/go/videokorting

Bekijk hier mijn laatste WordPress tutorial – https://www.youtube.com/watch?v=aoRgePHFpFk

Een eigen WordPress website maken? In deze video krijg je te zien hoe je binnen 30 minuten een fantastische website maakt. Ik bespreek alles wat je nodig hebt.

Een website maken met WordPress is simpelweg de makkelijkste manier van dit moment en wordt tegenwoordig daarom ook door miljoenen mensen gebruikt. (verder uitgelegd op https://www.bestewebsitebuilder.nl/).

Snel starten:

Wat is WordPress en waarom een WordPress website maken? 0:33
Welke hosting provider voor een WordPress website? 1:37
Hoe installeer je WordPress bij cPanel? 5:28
Inloggen bij jouw WP dashboard 7:15
Een WordPress thema installeren 7:46
Eerste pagina plaatsen 9:00
Navigatiemenu toevoegen 11:35
Widgets / Sidebar aanpassen 14:46
Een WordPress plugin installeren 15:53

Het beste aan een WordPress website maken is dat het totaal geen computerkennis of codetaal vereist. Maar dat je wel de kracht hebt alsof je al jaren lang website ontwikkelaar bent.

Je hebt alleen wel eerst een goed hosting pakket nodig.

SiteGround is een goede hosting provider die ik iedereen kan aanbevelen.

Ze hebben op dit moment een actie waarbij je 50% korting op je hosting pakket krijgt. De onderstaande link brengt je gelijk naar de juiste pagina.

https://www.siteground.com/go/videokorting

Meer weten over deze hosting provider? Op mijn website heb ik een review pagina gepubliceerd. Daar vind je o.a. klantervaringen van Nederlandse gebruikers.

SiteGround review en klantervaringen:

https://www.bestewebsitebuilder.nl/hosting/siteground/

Waarom vandaag nog een eigen website bouwen?

Een blog of website maken is een van de beste investeringen die je kunt doen. Want een eigen website hebben betekent dat je o.a.:

Een passie kunt delen.
Meer klanten kunt binnenhalen.
Online geld kunt verdienen.

Maar, dat wist je waarschijnlijk al!

Gelukkig is een website bouwen tegenwoordig makkelijker dan ooit! Dat komt voornamelijk door de steeds groter wordende vraag naar gebruiksvriendelijke software. Iedereen wilt een website maken, waardoor er de afgelopen jaren steeds betere methodes zijn ontwikkeld.

Hoe een website er uit komt te zien, bepaal je tegenwoordig letterlijk met slechts een paar klikken op de muisknop. Dat zie je ook aan het begin van de video.

Voor dit fantastische gemak heb je alleen wel eerst het content management systeem WordPress nodig. ‘’Content management systeem’’ dat klinkt misschien ingewikkeld of eng. Dat is het totaal niet eigenlijk.

Sterker nog dit systeem zorgt ervoor dat jij geen regeltje computer code hoeft aan te raken. Termen als HTML of CSS mag je dus wat mij betreft vergeten.

WordPress, misschien heb je er weleens van gehoord? Dat zou me niets verbazen want iedere dag komen er rond de 50.000 WordPress websites bij. Daar vallen jouw favoriete blogs over fashion, gadgets en nieuws ongetwijfeld ook onder.

WordPress is namelijk een krachtig platform dat jou als gebruiker in staat stelt om website thema’s te wijzigen, pagina’s te plaatsen en eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken zelf kunt doen. Je klikt ergens op en WordPress doet al het moeilijke technische werk voor je.

Dus als je WordPress gebruikt, dan hoef je alleen nog maar te focussen op content:

De inhoud van de website (teksten en afbeeldingen).
Het uiterlijk van de website (website thema kiezen).

Wat je er mee gaat maken maakt dus niet uit, want jij bepaalt altijd de inhoud. Met WordPress bouw je dus eenvoudig en snel een persoonlijke website of blog, zakelijke website, portfolio of zelfs een complete ebshop.

De installatie en het gebruik van het WordPress systeem is gratis.
Maar, je zult wel altijd een eigen plek op het internet nodig hebben.

Een WordPress website bouwen vereist twee belangrijke elementen:

Een domeinnaam (een website adres zoals JOUWEIGENWEBSITENAAM.NL).
Een hosting pakket (een service die jouw website met het internet verbindt).

Voor mijn eigen websites, en dat zijn er een heleboel gebruik ik al jaren de webhost SiteGround. Die kan ik daarom ook zeer aanbevelen voor zowel beginners als gevorderden.

Bronnen:
https://www.bestewebsitebuilder.nl/
https://www.bestewebsitebuilder.nl/hosting/
https://www.wpblogbeginnen.nl/
https://nl.wikipedia.org/wiki/WordPress

Veel succes!

Waar gaat deze video over?

Website maken | WordPress website | Hoe maak je een website? | Zelf een website maken | gratis website maken | WordPress | WordPress | WordPress website maken | Eigen website |


  17 replies to "Website maken met WordPress | WordPress voor beginners"

  • Thomas Janssens

   Is het mogelijk om via siteground je domeinnaam te veranderen? Zijn hier nadelen/moeilijkheden aan verbonden? Alvast bedankt voor je reactie!

  • FameToViral

   70 euro voor een heel jaar is een prima prijs, maar wel veel om in een keer te betalen, kan je niet gewoon maandelijks betalen?

  • Petra Baas

   Bedankt voor deze goede uitleg! Ik ben – op wat gratis websites maken na – compleet blanco en loop nu tegen 2 dingen aan waar ik niet uit kom. Ik heb een thema gekozen met een menu aan de linkerkant, maar het gekke is dat ik het lettertype met een plugin van de pagina's wel kan aanpassen, maar niet van het menu. Dat is vraag 1. Vraag is is hoe ik het witte gedeelte op de pagina zelf, dus niet de achtergrond, maar daar waar ik de tekst typ een andere kleur kan geven. Of moet ik dan een ander thema kiezen. Ik heb een hele simpele website, met alleen een menu, pagina's en tekst. En het enige wat ik wil kunnen aanpassen, zijn de kleuren, het lettertype en de opmaak. Ik hoop dat ik met deze 2 vragen verder kan met het bouwen van mijn site. Bedankt alvast.

  • Luc Huyse

   super uitleg! Een vraag: welke plugin (of wat dan ook) gaat best om 1- een boeking te maken voor deelname aan een cursus, of 2- om bv een tennisveld te reserveren of 3- deel te nemen aan een reis die de club organiseert? Graag je reply.

  • Ludwig van osselaer

   video is niet meer up to date , oude editor is er niet meer . Nu werkt men met gutenberg of elementor editor.

  • H Pl

   Hi Robin,
   Ik heb drie pagina's gemaakt en wil nu op deze pagina`s een overzicht van een aantal berichten plaatsen. Zodat je, als je op de pagina bent, een aantal berichten (titel en foto) ziet staan, waar je op kan klikken. Het is gelukt om op de pagina de berichten te plaatsen en mogelijk hierop door te klikken. Maar nu zie ik op de pagina alleen de titel van het bericht, en niet de uitgelichte afbeelding die ik bij het bericht heb ingesteld. Hoe kan ik deze ook op de pagina laten zien?

  • Len konings

   Webshop ook mogelijk? Ook gratis?

  • Sem Veenman

   Hi Robin, Is SiteGround maandelijks opzegbaar? En als ik producten wil verkopen, wat kan ik dan het beste doen?

  • Suyen Frazer

   Hoi Robin, In de video heb je gebruik gemaakt van thema "sparkling" maar als ik nou een thema koop van pipdig. Kan ik die dan ook uploaden? Of gaat dit niet zomaar?

  • N Van Son-Pols

   Als ik probeer WordPress te installeren geeft hij aan dat ik al een account heb en deze moet 'uninstall' en daarna 'reinstall'. Maar ik kom er maar niet achter hoe dat moet. Ik heb wel via WordPress het betaalde pakket gekozen. Pas daarna heb ik ook SiteGround aangeschaft aangezien ik nog geen hosting site had.
   Ik kom nu alleen niet meer verder omdat ik niet weet hoe ik moet 'uninstallen'.

  • Coralien Toom

   Kan ik ook mijn ledenadministratie koppelen aan WordPress? En daarbij ook de mailinglist van Mailchamp?

  • steve mousa

   Als ik wordpress heb geinstalleerd via siteground en dan vervolgens op mijn link klik geeft hij aan dat de site niet beschikbaar is omdat het ip adres van de server niet gevonden kan worden, ik snap het niet… wat moet ik doen?

  • Elsidu Correia

   @Robin Mustert Ik kan inloggen op WordPress maar ik moet ook aanmelden op Siteground om te beginnen mijn eigen site te maken? Of moet ik een abonnement aanvragen? Zou je hierop zo snel mogelijk willen reageren Want via Strato lukte het niet en ik wil de site zo snel mogelijk in de lucht hebben.

  • Elsidu Correia

   @Robin Mustert Ik kan inloggen op WordPress maar ik moet ook aanmelden op Siteground om te beginnen mijn eigen site te maken? Of moet ik een abonnement aanvragen? Zou je hierop zo snel mogelijk willen reageren Want via Strato lukte het niet en ik wil de site zo snel mogelijk in de lucht hebben.

  • Elsidu Correia

   @Robin Musert. Wat is jou mening over Strato? Het schijnt makkelijk te zijn maar ik kom er niet uit. Ik mis bij Strato ook een uitgebreide uitleg van A tot Z.

  • Jeroen Steenbergen

   ik heb een site geinstaleerd alleen kan ik hem niet openen (site wordt niet gevonden) heb ik iets over het hoofd gezien?

  • Dave Zwart

   Hi, ik wil in 2019 een website beginnen waar ik producten aanbied, hiervoor is de ideal functie bijvoorbeeld erg belangrijk.
   Kan ik met wordpress ook een website maken waar ik producten aanbied?

Leave a Reply

Your email address will not be published.